12 Kasım 2016 Cumartesi

Şakacı 9

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, sayılar ülkesinde yaşayan bir 9 rakamı varmış. Bu 9 rakamı, şaka yapmayı diğer rakamları kandırmayı çok severmiş. Yolda yürürken ters yürürmüş ve onu görenler merhaba 6 nasılsın dediklerinde hiç bozuntuya vermezmiş. Aynı rakamlar biraz sonra gerçek 6 nın yanından geçince şaşırırlarmış, e daha demin yanımızdan geçmemiş miydin sen diye?

6 bu duruma çok kızıyormuş, çünkü bu sefer de diğer rakamlar onu 9 sanıyormuş. Yolda 6 yı gördüklerinde "selam 9 yine bizi kandırıyorsun ama biz kanmıyoruz" derlermiş. 6 da, hayır ben 9 değilim gerçekten 6'yım diye söylenirmiş, ama inandıramazmış.

Bir gün sayılar ülkesinde bir yarışma düzenlenecekmiş. Bu yarışmayı kazananları harika hediyeler bekliyormuş. Bütün rakamlar çok heyecanlanmışlar ve yarışmaya katılmışlar. Yarışmanın ilk aşaması zıplayarak tavanda bulunan uçan balonları patlatmakmış. Hepsi zıplamaya başlamış; üç rakamı 7 tane, beş rakamı 1 tane, on rakamı 4 tane, altı rakamı on tane patlatmış. Diğer rakamların bazıları biraz patlatmış bazıları hiç patlatamamış ama en çok patlatan 6 olduğu için bu aşamanın galibi o olmuş.

İkinci aşamada ise tırmanma varmış. Bütün rakamlar bir duvarın önünde dizilmişler ve işaretin başlamasıyla start almışlar. Kıran kırana bir mücadele sonucu, en hızlı tepeye çıkan rakam 9 olmuş.

Yarışmanın üçüncü aşaması ise koşuymuş. Bütün rakamlar bailangıç çizgisine geçmişler. Başla düdüğü çaldığında hızla fırlamışlar. En önde 7 varmış, ardından 1 geliyormuş, 8 de fena değilmiş ama 6 atak yapıp onu sollamış. Yolun yarısı geride kaldığında bazı rakamlar yorulup yavaşlamaya başlamış. Bunu gören 9 biraz daha gayret gösterip hızlanmış, biraz daha uğraşsa öne geçecekmiş ama 7 başlangıçtaki liderliğini koruyormuş. Bunu hazmedemeyen, ne olursa olsun birinci olmak isteyen 9'un aklına bir kurnazlık gelmiş ve birden yuvarlanmaya başlamış. Yuvarlanmış yuvarlanmış ve bitiş çizgisine ulaştığında ters haledeymiş ve kazananı anlamak için bu anın fotoğrafları çekilmiş. Evet kazanan 6 oldu diye anons edilmiş. Dokuz itiraz etmiş, hayır ben altı değilim dokuzum ben kazandım demiş ama kimseyi ikna edememiş.

Hile yaptığı için kazanan rakam 6 olmuşve dokuz bu işe çok bozulmuş. Hatasını anlamış ve bir daha başkasını rahatsız eden şakalar yapmamış.

Burda da masal bitmiş.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder