6 Kasım 2016 Pazar

duz tuylu kuzucuk

bir varmis bir yokmus, evvel zaman icinde kalbur saman icinde, bir ciflikte yasayan bir koyun surusu varmis. bu surudeki koyunlarin hepsinin beyaz kivircik tuyleri varmis. gunlerden bir gun bu koyunlardan birinin bir bebegi olmus. fakat o da ne, bu bebek diger tum kuzulardan farkliymis. tuyleri beyazmis beyaz olmasina ama hic kivircik degil, dumduzmus. annesi ona (cocugunuzla bir isme karar verin, kizim cicek dedi) cicek ismini vermis.

bu duz tuylu kuzucugu herkes yadirgamis. surudeki diger kuzular onunla oynamak istememisler. senin tuylerin dumduz hic bize benzemiyorsun demisler, ve onunla alay etmek icin bir isim takmislar (burada alayci bir isim soylesin cocugunuz, benimki poloka dedi)

poloka poloka
sen bizimle oynamaaaa

diye tekerleme soyleyip onu kovmuslar. Cıcek buna cok uzuluyormus, gun boyunca yalniz basina dolasip cani sikiliyormus. annesi ona uzulme kuzucum, sen cok guzel ve ozel bir cocuksun, benim icin cok degerlisin, seni cok seviyorum dese de arkadasi olmadigi icin mutsuzmus. bir gun yine boyle yalniz dolasirken yagmur yagmis ve butun tuyleri islanmis. cok usumus. hemen ahira kosup samanlarin icinde yuvarlanarak tuylerini kurutmaya calismis. o yuvarlanirken bazi samanlar, minik dallar tuylerine dolanmis. oylece uyuyuyp kalmis. uyandiginda tuylerini temizlemek icin silkinmis ve butun dallar samanlar dokulmus. tuyleri coplerden temizlenince bir de ne gorsun, tuyleri kabarmis ve kivir kivir olmus. yasasin benim de tuylerin kivircik oldu diyerek sevinmis.

fakat aradan biraz zaman gecince tuyleri yine duzlesmis. Ancak cicek kuzucuk tuylerinin nasil kivircik oldugunu anlamis. o gece yatarken annesinden tuylerine minik dallar dolamasini istemis. annesi de dilegini gerceklestirmis ve uyumuslar.

sabah minik dallari cikardiklarinda butun tuyleri kivircik olmus, annesi de cok sasirmis. cicek kosa kosa diger kuzularin yanina gitmis, bakin benim de artik tuylerim sizin gibi kivircik demis. kuzular cok sasirmislar. o zaman artik bizimle oynayabilirsin hadi gel demisler.

beraber kosmuslar, ziplamislar, yakalamaca, ziplamaca oynamislar. o kadar cok eglenmisler ki saatlerin nasil gectigini anlamamislar. bir sure sonra cicek kuzusunun tuyleri yine duzlesmeye baslamis ve eskisi gibi dumduz olmus. cicek bunu farkedince endiselenmeye baslamis, ya yine beni kovarlarsa diye. fakat diger kuzular yine de cicekle oynamaya devam etmisler. cicek dayanamamis sormus. bakin tuylerim dumduz oldu ama hala benimle oynuyorsunuz neden demis? kuzular da demisler ki; cicek seninle onceden dalga gectigimiz icin ozur dileriz bizi affet. aslinda senin  ne kadar iyi bir arkadas oldugunu anladik, birlikte cok eglendik, bu yuzden artik tuylerin nasil olursa olsun seninle oynamak istiyoruz demisler. cicek bu habere cok sevinmis. bundan sonra kendini oldugu gibi sevmis, mutlulukla yasamis.

burda da masal bitmis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder