18 Kasım 2016 Cuma

Pırt baba

not: kizim komik bir masal istemisti bu masal bu yuzden uyduruldu. bu ara en cok guldugu seyler, pirt kaka gibi kelimeler iceren oyunlar :)

bir varmis bir yokmus, evvel zaman icinde kalbur saman icinde yasli bir adam varmis. bu adam kuru fasulyeyi cok severmis. her gun ogunlerinden birinde illa ki bir tabak da kuru fasulye yermis. fasulye yemesine diyecegimiz birsey yok amaaa, bu fasulye de cok gaz yaparmis. adamcagiz napsin durmadan pirt pirt diye gaz cikarirmis. yolda yururken bile pirt pirt sesleri cikardigi icin insanlar ona pirt baba lakabini takmislar. yanindan gecerlerken selam pirt baba nasilsin diye laf atarlarmis.

pirt babayi en cok mahallenin cocuklari severmis. cunku pirt baba sokaktan gecerken hemen pesine takilirlar, pirt baba pirt baba bize bir pirt atsana diye onu kizdirirlarmis. pirt baba da gelin buraya sizi yumurcaklar, yakalarsam kulaginizi cekicem kacmayin diye kovalarmis. cocuklar onun bu kovalamacasindan cok hoslanirlar bu yuzden kizdirmaya devam ederlermis.

bir zaman sonra pirt baba artik bu sakalardan usanmis. insanlarin onunla dalga gecmesine uzuluyormus. bu yuzden ne kadar cok sevse de fasulye yemeyi birakmis, fasulye yemeyince de artik gazlanmaz olmus. bu yuzden yururken pirt pirt diye ses cikarmiyormus.

diger insanlar bunu farketmisler ama biraz da uzulmusler, cunku pirt babayla sakalasmak cok hoslarina gidiyormus. fakat buyukler onu anlamis, bir daha alay etmeden onunla konusmaya baslamislar. peki kucukler? onlar pirt babanin eski halini cok ozluyorlarmis, ne guzel bizimle oyun oynuyordu artik hic oynamaz oldu diye uzulmusler.

cocuklardan birinin aklina bir fikir gelmis, haydi arkadaslar gelin pirt babaya bir pasta yapalim ve ona goturelim, daha once yaptiklarimiz icin ondan ozur dileyelim. hepsi kabul etmis ama cocuklarin aklinda baska bir kurnazlik varmis. guzel bir pasta yapmislar ve pirt babanin evine varmislar.

hosgeldiniz cocuklar hayirdir demis pirt baba. cocuklar da ona pasta getirdiklerini, ozur dilemek istediklerini soylemisler. pirt baba pastayi afiyetle yemis ama bir sure sonra yuzunun rengi kizarmaya baslamis. oyle cok gazi gelmis kiii, onu tutmaya calistigi icin kipkirmizi oluyormus. en sonunda dayanamamis ve piiiirt diye gaz cikarmis. pirt baba cocuklara donmus ne vardi bu pastanin icinde, sizi yumurcaklar gelin buraya kacmayin diye onlari kovalamaya baslamis. cocuklar kikirdayarak kacarken fasulye pirt baba fasulyeee, sana fasulyeli pasta yaptik diye bagirmislar.

pirt baba kizmis kizmasina ama cocuklarla boyle sakalasmak da cok eglenceliymis dogrusu. bir daha onlara fazla kizmamis ve tekrar fasulye yemeye baslamis :)

burda da masal bitmis.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder