9 Kasım 2016 Çarşamba

Lili'nin çiçeği

Bir varmış bir yokmuş, evvelzaman içinde kalbur saman içinde, sevimli bir aile varmış. Bu ailede anne ve küçük kızı Lili, çiçekleri çok severmiş. Bahçelerine, saksılara, rengarenk güller, laleler, sarmaşıkar, leylaklar ekerlermiş.

Lilinin en sevdiği çiçeği pembe bir çiçek, odasının penceresinde saksıda duruyormuş. Lili her sabah uyanınca onunla konuşur, suyunu verir ve kuruyan yapraklarını temizlermiş. Bir sabah uyanıp çiçeğinin yanına gittiğinde ne görsün? Çiçek boynunu bükmüş, solmaya başlamış. Ne oldu sana güzel çiçeğim diye sormuş.

Çiçek cevap vermiş, yakından dikkatli bak göreceksin. Lili dikkatlice bakınca bir de ne görsün? Yeşil yaprakların dalların üzerinde, yine yeşil renkli küçücük böcekler. Bunlar ne demiş, bunlar yaprak bitleri demiş çiçek, beni yiyorlar. Lütfen beni kurtar.

Lili hemen annesine koşmuş. Anne anne  çiçeğimd bak, üzerinde böcekler var onları nasıl temizleyeceğiz? Çiçeğimi yiyorlar... Annesi hadi gel bakalım botanik ansiklopedisinde bir bilgi var mı? Ansiklopediyi açmışlar, yaprak bitleri hakkında bilgi aramışlar. Ve bulmuşlar. Şöyle yazıyormuş;

Bitkilerin üzerindeki yaprak bitlerinden kurtulmanın en etkili yolu, uğur böcekleridir. 

Annesi hadi gel biraz uğur böceği bulalım deyip bahçeye çıkmışlar ancak bahçedeki bitkilerde hiç yokmuş. Lili telaşlanmış, ne yapıcaz anne nerden bulacağız? Annesi hadi demiş kıra gidelim orada kesin vardır. Yanlarına bir kavanoz alıp kırlara gitmişler. Çalılıkların arasında dikkatle dolaşmışlar ve uğur böceklerini bulmuşlar. Birkaç tane kavanoza koyup eve dönmüşler.

Lili hemen çiçeğin yanına koşmuş, uğur böceklerini çiçeğinin üzerine koymuş ve beklemiş. Uğur böcekleri yaprak bitlerini yemeye başlamışlar ve çabucak bitirmişler. Karınları tombul tombul olduktan sonra uçup gitmişler.

Yaprak bitlerinden kurtulan pembe çiçek yeniden canlanmış parlamış. Birbirinden güzel bir sürü yeni çiçekler açmış. Lili de çok mutlu olmuş.

Burda da masal bitmiş.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder