29 Aralık 2016 Perşembe

korkusuz çocuklar

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde üç arkadaş varmış. Bunların adı Tim, Tom ve Tan'mış. Bu arkadaşlar hiç birşeyden korkmadıklarını iddia ederlermiş. Gerçekten korkmazlarmış da. Günlerden bir gün okulda bir hikaye konuşulmaya başlanmış. Kasabanın yakınındaki ormanda kocaman bir ayı olduğu hikayesi. Diğer çocuklar kendi aralarında konuşurken bizim üç arkadaş da duymuş. Ormanda kocaman korkunç bir ayı varmış. Tim, Tom ve Tan diğer çocuklara meydan okumuşlar, biz o ayıyı bulmaya gideceğiz demişler.

Okuldan sonra sırt çantalarını hazırlamışlar. Halat, fener, bıçak gibi lazım olabilecek malzemeler koymuşlar. Ve ormanın yolunu tutmuşlar. Ormanda nereye gideceklerini bilmiyorlarmış, bir o yöne bir bu yöne yürümüşler ama ayıya rastlamamışlar.

Sesleri dinleyelim demiş Tim, belki ayının sesini duyarız da o yöne gideriz. Kulak kabartmışlar. Önce bir ooouuuuuv diye ses gelmiş uzaklardan. Bu kurt veya köpek sesi demiş Tan, ayı olamaz. Sonra da bir o-u, o-u (baykuş sesi çıkarın) sesi. Bunu biliyorum ben bir baykuş demiş Tim. (Bu kısımda farklı sesler çıkarıp çocuğun bulmasını bekleyebilirsiniz, onun heyecanına göre uzatabilirsiniz). Bir başka yönden bir çatırtı sesi gelmiş, herhalde yerdeki dallar ezildi, belki bir tavşan belki de ayı? Uzaklardan tiz bir kuş çığlığı duyulmuş, yoksa bu da bir kartal mı? Biraz daha yürümüşler birden bir ses duymuşlar (horlama kükreme karışımı bir ses çıkarın). Merakla birbirlerine bakmışlar, evet bu ayının sesine benziyor. Ses devam ediyormuş (sesi tekrarlayın) ve yavaş yavaş o yöne yürümüşler. Ayıyı korkutup kaçırmamak için.

Sesi takip edince bir kulübeye varmışlar. Ses içerden geliyormuş. Kapıya yaklaşmışlar ve penceresinden bakmışlar. (Bu kısmı anlatırken yavaş yavaş heyecan katarak anlatabilirsiniz). Hayır hiç birşey görünmüyormuş. Yavaşça kapıyı açmışlar yatakta birşey varmış. Ama içerisi karanlıkmış pek görünmüyormuş. Bu arada ses tabi ki devam ediyormuş, galiba ayı uyuyormuş.

Daha iyi görmek için fenerini açmış Tom. Işık yanınca birden uyanmış yataktaki şey. Siz de kimsiniz ne arıyorsunuz burda demiş kocaman bir adammış karşılarında duran.

Çocuklar telaşla kaçmaya çalışmış, korkmayın benden size zarar gelmez demiş adam. Çocuklar ona kim olduğunu sormuşlar, ben bu ormanın korucusuyum demiş. Ormana bekçilik yaparım, kötü insanların ağaçları kesmesini, hayvanlara zararvermesini  engellerim.

Çocuklar hikayeyi anlatmışlar, peki bu ormandaki ayıyı hiç gördün mü diye sormuşlar. Yok demiş korucu. Ayılar çok büyük vahşi ormanlarda yaşar . Bu orman küçük sadece zararsız hayvanlar var. 

Çocuklar bir süre korucunun yanında dinlenip tekrar evlerine dönmüşler. Ertesi gün okulda başlarından geçen macerayı anlatmışlar. Arkadaşları gerçekten takdir etmiş, sizin ne kadar korkusuz cesur olduğunuzu anladık demişler.

Tim Tom ve Tan sayesinde diğer çocuklar ormana korkmadan gitmeye başlamış. Yine ormanda oynamışlar, bisiklet sürmüşler ve keyifli vakit geçirmişler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder